Marknadschef Industri till NIBE Element i Sösdala


Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 300 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar inom elvärme- och energiteknik. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 60 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment.
För mer information gå gärna in på www.backer.se

Tjänsten var tillsatt men pga personliga skäl kunde kandidaten inte påbörja anställningen och därför söker Backer igen:


Marknadschef för att leda utvecklingen inom affärsområdet NIBE Element, Industrisegmentet


Till huvudkontoret i Sösdala söker vi en Marknadschef som ska samordna och utveckla lönsamheten inom affärsområdet NIBE Element för Industrisegmentet. Industrisegmentet omfattar försäljning av intelligenta lösningar till processindustrin, mindre OEM-kunder (tex maskintillverkare) och reservdelsmarknaden. En väl samordnad marknadsförings- och försäljningsledning blir en framgångsfaktor inom ett affärsområde med mycket god utvecklingspotential och nu finns chansen att få vara med i denna spännande uppbyggnads- och utvecklingsprocess.

Som Marknadschef för Industrisegmentet kommer du att tillhöra ledningen för affärsområdet NIBE Element och du kommer att ha ansvar för segmentets affärsutveckling. Då försäljning och marknadsföring utgår från flera olika enheter, som delvis är geografiskt spridda i olika länder och delvis har olika specialisering teknologiskt och inom olika branscher, blir det en viktig uppgift att identifiera och utnyttja de samordningsfördelar detta kan medföra.

I uppdraget ingår att genom samordning mellan de olika enheterna och med affärsområdesledningen identifiera tillväxtpotentialen inom segmentet. Du ska sätta tydliga mål, följa upp och vidta de åtgärder som bedöms nödvändiga för att uppnå målen och utnyttja den utvecklingskraft som finns ackumulerad i de olika enheterna.

I rollen ingår även att leda och utveckla den lokala industriförsäljningsavdelningen i Sösdala, omfattande ca 12 medarbetare, med inriktning mot ökad tillväxt och lönsamhet.

Din profil

Du har erfarenhet från liknande tjänst på ledningsnivå och utbildningsnivån bör motsvara civilingenjör eller civilekonom. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Din entreprenörsådra är stark och ditt affärsmannaskap är väl utvecklat. Du är en god ledare och har stort tekniskt och kommersiellt intresse. Du är analytisk och handlingskraftig. I ditt ledarskap är du resultatorienterad, lyhörd, tydlig, beslutsam och har en god kommunikativ förmåga. Tjänsten ställer krav på att arbetet kan prioriteras högt.

Resor förekommer, ca 75 dagar (dock max 100 dagar) per år, främst inom Europa. Individuell månadslön. Tjänsten omfattas av avlösta övertids- och restidsvillkor. Gällande kollektivavtal är Teknikavtalet – Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna.

I denna rekrytering samarbetar Backer AB med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan snarast. För mer information kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel 0733 763 988.