Schneider Electric
 är en global specialist inom digital utveckling av energihantering och automation med en unik närvaro i svenska hem, fastigheter, industrier och infrastrukturer. Företagets ledord är hållbarhet. Med sin 180-årig historia och djupa rötter i energisektorn omformar de idag branscher, utvecklar städer och berikar tillvaron för människor världen över.
Läs mera: https://www.se.com/se/sv/

 

Teknisk säljare med kunskaper inom elkraft

Uppskattar du att jobba med långsiktiga kundrelationer i ett företag med stor tillväxt? Då kanske detta är jobbet för dig!

Du kommer arbeta inom affärsområde Power Systems som erbjuder marknadsledande produkter, service och helhetslösningar inom elkraftområdet. Ditt ansvarsområde omfattar Skåne och i viss mån angränsande län.


DIN ROLL

Rollen erbjuder dig ett självständigt, roligt och omväxlande arbete med frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka under en spännande tillväxtresa. Du kommer att arbeta i ett internationellt marknadsledande företag med stort fokus på individuell tillväxt, utbildning och flera intressanta utvecklingsmöjligheter. Företaget fokuserar också på att det ska vara roligt på jobbet och du ska känna dig motiverad även en måndagsmorgon.


Ansvarsområden

 • Identifiera nya strategiska och operativa affärsmöjligheter inom den södra regionen
 • Sälja/Marknadsföra elkraftsanläggningar och Schneider breda produkt-program inom mellanspänning till kunder som är verksamma inom industri, infrastruktur och elkrafts-/energibolag samt till partners
 • Bearbetning av både befintliga och nya slutkunder/partners
 • Inom företaget har du kollegor som stöttar dig i offerthantering, produktkunskaper och projektledning för att driva affärerna från start till mål
 • Delta i mässor och seminarier

 

DIN PROFIL

För att bli framgångsrik i rollen besöker du kunder i Södra Sverige inom industrin, infrastruktur och elkrafts-/energibolag, där du presenterar och säljer nyckelfärdiga elkraftsanläggningar och produkter som ställverk, transformatorer, reläskydd, SCADA övervakningssystem etc. Du bearbetar även våra partners (elinstallatörer/elkonsulter) där Schneider aktivt ingår som underentreprenör i Elkraftsentreprenader.

Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhet/försäljning inom/av elkraftsanläggningar/ kraftentreprenader på 1000 V eller högre. Alternativt har du sålt elprodukter inom området och vill nu ta nästa steg och sälja nyckelfärdiga elkraftsanläggningar sett ur ett energioptimeringsperspektiv.


Kompetens och personliga egenskaper

 • Du har ett eget driv och uthållighet för att hitta nya affärsmöjligheter inom marknaden
 • Du är en god lyssnare som fokuserar på att bygga långsiktiga relationer
 • Du är en lagspelare inom organisationen där du samarbetar nära dina kollegor för att kunna slutföra pågående affärer
 • Din goda förhandlingsvana är ett signum på din affärsmässighet och professionalism
 • Resultatinriktad, lösningsorienterad, förtroendeingivande, ödmjuk och strukturerad är några utmärkande karaktärsdrag hos dig som person
 • Du här läst elkraftsteknik eller har praktisk erfarenhet från området och är en van användare av affärssystem

Tjänsten kräver ca 30-40 övernattningar/år och B-körkort.

Placeringsort är Lund, Ängelholm eller Halmstad men vi är öppna för dialog vid annan placeringsort för rätt person.

I denna rekrytering samarbetar Schneider Electric med Standby Workteam. Vi rekryterar löpande och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund, tel 0709-605372, Standby Workteam.

 

Välkommen med din ansökan!