Teknisk Inköpare till framgångsrika Backer/NIBE Element i Sösdala


Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 300 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar inom elvärme- och energiteknik. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 60 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment. För mer information gå gärna in på
www.backer.se

 

Till huvudkontoret i Sösdala söker vi nu en Teknisk Inköpare

 Som Teknisk Inköpare kommer du, tillsammans med inköpsteamet, att fortsätta vår utveckling av inköpsfunktionen. Koncernen befinner sig i en spännande tillväxtfas och går mot alltmer sammansatta och förädlade produkter. Detta kräver ständig utveckling av inköpsarbetet – särskilt inom elektronik samt styr- och reglerteknik. Du kommer att arbeta med inköp på strategisk såväl som operativ nivå och du kommer att vara en viktig kugge i att bygga upp och förbättra inköpsfunktionen och leverantörsstrukturen.

Avdelningen består av en inköpschef och tre kvalificerade inköpsmedarbetare, och ansvarar dels för inköp av material till Backer AB:s produktion, dels för samordning av materialinköp inom affärsområdet NIBE Element.


Du erbjuds en utvecklande och omväxlande roll på ett internationellt teknikföretag i en spännande tillväxtfas!


I dina ansvarsområden ingår:

  • söka, etablera och utveckla nya leverantörer
  • underhålla och utveckla befintliga leverantörer
  • genomföra leverantörsbedömningar
  • vid behov avveckla icke fungerande leverantörer inom olika teknik och materialområden
  • förhandla fram nya inköpsavtal / omförhandla gamla
  • säkerställa nya inköpsartiklars kvalitet innan de godkänns
  • säkerställa logistiken
  • koordinera inköpsarbetet med olika leverantörer samt även med de olika dotterbolagen inom Backergruppen

     

Arbetet styrs av budgeterade målsättningar samt verksamhetens krav på bl.a. lönsamhet, kvalitet och hållbar utveckling och följs upp genom ett antal inköpsrelaterade nyckeltal. 


Din profil

Du har erfarenhet av kvalificerat tekniskt inköpsarbete, gärna med civil- /högskoleingenjörsexamen eller liknande. Du har ett stort tekniskt intresse och ett starkt affärsmannaskap. God förhandlingsvana samt gärna erfarenhet inom avtalsrätt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av EPICOR.

Du har driv och besitter en vilja att ständigt förbättra och utveckla. Du är en god kommunikatör och prestigelös med en affärsmässig helhetssyn. Du är förtroendeingivande och duktig på att bygga och utveckla relationer. Att leverera i tid till rätt kvalitet ser du som en självklarhet.

Resor förekommer, 20 – 50 dagar per år, främst inom Europa men också till Asien.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Tillträde snarast möjligt.


I denna rekrytering samarbetar Backer AB med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och ser framemot din ansökan snarast. För mer information kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel 0733 763 988.