Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 325 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering. Företaget bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Backer AB i Sösdala är beläget 5 minuters promenad från Pågatågsstationen. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Backers lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i kundernas färdiga produkter, eller i deras tillverkande processer. Kraven på Backers lösningar är högt ställda, och flera kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment. 

Företagets långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Backer ser sitt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer. Läs mer på www.backergroup.com/sv-se

 

Junior Försäljningsingenjör – Industri till Backer AB i Sösdala

 

Vill du arbeta med kvalificerade sälj- och kundprojekt på ett världsledande värmeföretag med huvudkontor mitt i Skåne? Du erbjuds en bred och mycket spännande roll på ett framgångsrikt skånskt exportföretag. Din roll är att skapa nya affärer på fältet genom aktiv bearbetning samt ansvara för de olika segmentens affärs- och resultatutveckling vid enheten i Sösdala. 

Målsättningen är att med ökad fokusering uppnå en stark och lönsam tillväxt inom segmenten under de närmaste åren.

 

Dina arbetsuppgifter är bl.a.:

  • Sälja in värdeskapande lösningar till befintliga- och potentiella B2B-kunder inom utvalda segment
  • Leda- och följa upp kvalificerade B2B projekt från första kundkontakt till färdigt kontrakt inklusive aktiv projektledning inom organisationen
  • Aktivt uppsöka nya potentiella kunder inom utvalda segment
  • Personligt resultat- och budgetansvar
  • Analysera och sammanställa marknads- och konkurrentinformation avseende respektive affärssegment

 

Din profil

Du har minst tre års erfarenhet från B2B- försäljning samt ett stort tekniskt intresse och god teknisk förståelse. Mycket goda kunskaper i engelska.

Som person är du strukturerad och målmedveten, du har lätt för att samarbeta och besitter ett gott affärsmannaskap samt har en stark inre drivkraft. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och hittills uppnådda resultat.

Antal resdagar per år uppgår till ca 100. Körkort erfordras. Individuell månadslön med avlöst res- och övertidsersättning tillämpas. Bil ingår som anställningsförmån. För tjänsten tillämpas i övrigt kollektivavtalet Teknikavtalet-Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna.

Vi erbjuder ett spännande arbete i en växande organisation.

 

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. De dagar då du reser utgår du hemifrån, du förväntas vara på kontoret i Sösdala ca 2 dgr/vecka.

I denna rekrytering samarbetar Backer AB med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför att skicka in din ansökan snarast via länken. För mer information kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel. 0733 763 988.


Välkommen med din ansökan!