Carbonia Composites är en serietillverkare och utvecklingspartner av avancerade kolfiber- och glasfiberkomponenter. Våra kunder återfinns inom flertalet branscher där krav på hög teknisk kompetens tillsammans med hög kvalitet ställs. Vi levererar direkt till Audi, BMW, Volvo,  Mercedes AMG och RECARO. Vi tillverkar även en rad andra kolfiberkomponenter som antennsystem för VSAT, röntgenbord för medicinteknik mm. Våra kunders ständiga kostnadsreduceringskrav medför att vi nu vill automatisera till en mycket högre grad. Vi är idag 20 anställda och omsätter 40 mkr. Läs mer på http://carbonia.se/

 

Konstruktör 3D-CAD/CAM till spännande Carbonia i Malmö

 

Är du en duktig Konstruktör CAD/CAM som vill utvecklas och gillar att lära dig nytt? Vill du vara del av ett spännande Malmöföretag som levererar komponenter till branscher som ställer mycket höga krav på teknisk kompetens och kvalitet – tex bilindustrin? Har du dessutom ett bilintresse – då är detta ditt nästa jobb!

 

Arbetsuppgifter

Du arbetar med konstruktion i CAD/CAM av kompositprodukter och formverktyg. Du arbetar både med konstruktion vid skrivbordet och implementering / optimering ute i produktionen. Produktionen består bl.a. av två 5-axliga fräsar, och du ansvarar för CAM-beredningen av dessa (Tebis). Din CAD-kompetens kommer du att använda för att anpassa filer så att den frästa detaljen blir som ritningen säger. Vidare ansvarar du för underlag och implementerande av mät-makro av vårt 3D mätsystem Tritop fotogrammetri, och du arbetar också med utveckling av nya produkter och med förbättring av processer och rutiner.

Du erbjuds en kvalificerad och omväxlande tjänst, med stora utvecklingsmöjligheter, i ett företag i tillväxt.

 

I dina ansvarsområden ingår bland annat:

  • CAD/CAM-konstruktion till bl.a. 5-axliga fräsar
  • CMM mätning Tritop
  • I produktionen: CNC-programmering (fräsprogrammering) samt vid behov ”mek” med fräsarna och andra hjälpmedel. Du är inte rädd för att skruva och fixa.
  • Delta i utveckling och förbättring av produkter
  • Delta i utveckling och förbättring av processer och rutiner

 

Din bakgrund

Du är en duktig 3-D CAD-konstruktör som vill jobba med maskiner och tillverkning, och är villig att utvecklas och lära dig nytt. Du är förmodligen högskoleingenjör eller motsvarande. Du får gärna ha erfarenhet av 5-axlig CAM-beredning, men om erfarenhet saknas kommer vi att utbilda dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av fräsning och av CNC / fräsprogrammering. Vi arbetar i TEBIS och det är meriterande om du har erfarenhet av detta. Du är inte rädd för att mecka och har erfarenhet av tillverkande industri, gärna bilbranschen. Goda kunskaper i svenska och engelska i både i tal och skrift.

Du är drivande, kreativ och ansvarsfull och brinner för teknik, kvalitet och effektivisering. Du kan prioritera och organisera ditt arbete även i pressade situationer. Du är praktiskt lagd och gillar också att skruva och fixa.

Är du en prestigelös och duktig konstruktör, med bilintresse, som trivs i en mindre organisation där man får ta ansvar och få uppskattning för de varierande arbetsuppgifterna  – då kommer du att trivas hos oss!


Tjänsten är på heltid och tillsvidare.


I denna rekrytering samarbetar Carbonia med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken. För mer information om tjänsten kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel. 0733 763 988.

 

Välkommen med din ansökan!