Malmö Chokladfabrik är Sveriges ledande premiumchokladtillverkare som tillverkar allt från produktionschoklad till de finaste caféerna och restaurangerna till prisbelönta chokladkakor, strutar och mycket mer. Företaget har vunnit mer än 30 internationella utmärkelser sedan omstarten 2016 och har också prisats såväl nationellt som internationellt för sin design som hyllar Mazetti och Malmös historiska chokladarv. Företaget är familjeägt och huserar i en ny chokladfabrik i Oxie i utkanten av Malmö. Läs mer på https://www.malmochokladfabrik.se/


TJÄNSTEN ÄR TILLSATT – Tack för visat intresse!

 

 

Är HUNGRIG ett av dina utmärkande drag? Bra, vi söker en

VD till Malmö Chokladfabrik

 

som inte kan få nog och som vill ta dem till nästa och nästnästa nivå!

 

Idag omsätter företaget drygt 20 Mkr och har gett sig den på att vara Sveriges mest sålda premiumchoklad när de kliver in i 2030. De är redan störst av de som har tillverkning i Sverige men det finns stora utländska drakar att slåss med om förstaplatsen.

Idag säljs chokladen framför allt i specialhandeln (tänk chokladspecialister, saluhallar, ost-, kaffe- och tebutiker, inredningsaffärer osv) och i mindre utsträckning i DVH. Företaget exporterar till övriga nordiska länder, Tyskland samt numera också Japan. De gör private label åt både svenska och utländska kunder och här tror de kunna växa en hel del men det området som växer snabbast är tillverkning av couvertyr (produktionschoklad) för medvetna proffs inom bageri/café/restaurangbranscherna. Företaget är duktiga på innovation och har på sistone fått mycket beröm för sina veganska alternativ.

Företaget är väl rustat för framtiden med en purfärsk fabrik, en ny linje på ingång under 2022 som mer än dubblar kapaciteten och många duktiga medarbetare.

 
Det vi hoppas du ska tillföra är fokus på tillväxt och försäljning, ledarskap på plats och ett kraftfullt driv!

 

Exakt vilken utbildning eller bakgrund du har är inte avgörande men vi tror att du har erfarenhet som VD, affärsområdeschef eller liknande, gärna inom snabbrörliga varor. Du trivs med att ta ansvar för såväl personal som resultat och gillar försäljning och att växa varumärken och verksamheter. Även om vi är en fabrik ser vi inte att du måste vara en hejare på tillverkning och maskiner för det har vår mycket kompetenta fabrikschef full koll på och med chokladmästare och choklad-konnässörer bland kollegorna måste du heller inte vara chokladexpert.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö.

 

I denna rekrytering samarbetar Malmö Chokladfabrik med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen med din ansökan snarast möjligt. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund på 0709 605 372.