Skånefrö är ett av Sveriges ledande utsädesföretag med ett av Europas modernaste frörenserier. Företaget producerar prisbelönta fröer och biokol för lantbruk, fotbollsplaner, golfbanor, parker och trädgårdar. Skånefrö är ett kundnära och jordnära företag med ett stort klimatengagemang, som nyligen fick utmärkelsen ”Årets Framtidssäkrare 2021” på FNs Hållbarhetsmässan. Det som driver företaget är strävan efter högst möjliga kvalitet genom hela kedjan – och det är ingen slump att Skånefrös gräsfrö blivit bäst i test hos Råd&Rön och har det renaste utsädet – långt över EU:s norm. Bolagets biokol var först i Sverige med att bli EBC-certifierat. Skånefrös kontor är beläget i natursköna Tommarp på Österlen. Besök gärna företagets hemsida för mer information på www.skanefro.se  eller se filmen om Skånefrö.

 

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT – TACK FÖR VISAT INTRESSE!

 

Då nuvarande chef drar sig tillbaka söker vi hans efterträdare

 

Försäljningschef Grönyta & Lantbruk

 

Är du en engagerad, jordnära och finurlig ledare med stort intresse för miljö- och klimatfrågor? Brinner du för försäljning och affärer, samtidigt som du är mån om dina medarbetares välmående? Vill du jobba på en prisbelönt, utvecklande arbetsplats som med varierande uppgifter och omtänksamma kollegor? Då är detta något för dig!

 

Några av dina ansvar & befogenheter

 • Ansvarig för försäljning och marknadsföring i Sverige – delta aktivt i försäljningsarbetet
 • Planera, leda och genomföra marknadsmöten med återförsäljare och kunder
 • Leda, coacha och utveckla interna säljkåren och säkerställa deras kompetens (inkl. utvecklingssamtal och lönesättning)
 • Budgetansvar
 • Bevakning och uppföljning försäljningsstatistik och budget
 • Marknadsmässig prissättning och lönsamhetsuppföljning
 • Verka aktivt för att uppnå tillväxtplanens intentioner och målsättningar
 • Delaktig i Skånefrös utveckling av hemsida
 • Tillsammans med vårt utvecklingsbolag Scandinavian Seed planera produktionen av framtida sortmaterial
 • Tillsammans med Produktion & Ekonomi utveckla affärssystemen
 • Attestera leverantörs- och fraktfakturor

 

Din profil

Du har en marknadsinriktad högskoleutbildning, till exempel lantmästarexamen eller trädgårdsteknikerexamen eller liknande och tidigare erfarenhet inom försäljning och marknadsföring. Vi ser gärna att du har branschkännedom inom grönyta och agrara sektorn och ett intresse för olika typer av utemiljöer såsom fotbollsplaner, golfbanor, parker och andra grönområden. Du är van vid att jobba i MS Office (främst kalkyler i Excel) och har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med huvudsaklig placering i Tommarp.

 

I denna rekrytering samarbetar Skånefrö med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen med din ansökan snarast. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund på 0709 605 372.