Faiveley Transport Nordic AB ingår i Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Företaget grundades för mer än 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna på den nordiska järnvägsmarknaden där vi genomför olika typer av service- och förbättringsprojekt på många av de nordiska tågtyperna med fokus på bromssystem, dörrsystem, luftkonditioneringssystem, koppel samt elektronik. Vi är dessutom världsledande leverantör av blockbromsar och bromsregulatorer, vilka exporteras till många olika typer av tågprojekt världen över. Företaget har idag ca 220 anställda verksamma inom försäljning, projektledning, konstruktion, utveckling, tillverkning, service och underhåll samt Supply Chain, inköp, ekonomi, HR och kvalitet. Företaget åtnjuter, sedan flera år, en fin tillväxt och omsätter idag ca 600 MSEK. Huvudkontor, med tillverkning, är beläget i Landskrona. Projekt- och försäljningskontor finns i Stockholm samt serviceverksamhet i Norge.

 

 

Faiveley Transport Nordic AB står inför en positiv, spännande och utmanande framtid. Vi behöver nu förstärka vår tekniska avdelning i Landskrona med en

 

Fastighets- och underhållsansvarig Tekniker 

 

Vill du vara med och säkerställa problemfri drift för fastighet och maskiner i vår verksamhet för tillverkning av tågbromsar och underhåll av tågkomponenter?

Då kan vi erbjuda en spännande tjänst där du får arbeta med utveckling och underhåll av vår ca 10.000 m2 stora anläggning i Landskrona. I vår anläggning har det påbörjats en förnyelse med omfattande nyinvesteringar i moderna maskiner och teknik, som gör arbetet spännande och inspirerande. Genomförda investeringar är bland annat ny fräsgrupp, multisvarv, robotceller och renrum.

Du ingår tillsammans med produktionsledning, produktionsingenjörer, verkstadstekniker, underhållstekniker och produktionspersonal i teamet som utvecklar fabriksanläggningen i sin helhet. Du rapporterar till chefen för Operations.

 


I rollen har du följande ansvar och arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för fastighets- och maskinunderhåll på Landskronaenheten
 • Leder och fördelar arbetet inom egna gruppen (3 personer inkl. dig) och externa resurser
 • Genomförande av förebyggande och avhjälpande underhåll på fastigheten i Landskrona
 • Genomförande av förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsutrustning och maskiner
 • Installation av nya och förbättrade maskiner och utrustningar i fabrikslayouten

 

Dina kvalifikationer

 • Gedigen arbetslivserfarenhet från liknande roller inom industrin
 • Erfarenhet av förebyggande och avhjälpande underhållsarbete på maskiner
 • Hands-on och med fallenhet för fel-lokalisering
 • Baskunskaper inom styr- och övervakningssystem för fastigheter (vi jobbar med BASTEC)
 • Erfarenhet av systematiskt brandskyddsarbete
 • Erfarenhet från inköp av byggrelaterade reparations och underhållstjänster
 • El-behörighet enligt Begränsad Auktorisation B

 


Vem är du?

Som person är du öppen, kommunikativ och motiveras av tekniska utmaningar. Du är serviceorienterad och trivs i en organisation med ett högt tempo med många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. Du kommer få chansen att utveckla våra arbetsmetoder och förmågor inom området samt sätta din prägel på våra processer.

Du är en självgående och driven person som är van att arbeta självständigt, leverera resultat och upprätthålla driften i en anläggning. Du är inte rädd att kavla upp ärmarna och skapa förändringar i din omgivning. Du trivs i en utåtriktad position där samarbete, initiativtagande, kvalitetsmedvetenhet samt prioriteringsförmåga är nyckelord. Du har flerårig arbetslivserfarenhet från drift och underhåll av maskiner och fastighetssystem

 

 

Om tjänsten

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med placering i Landskrona. Tillträde efter överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Faiveley Transport med Standby Workteam. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer och du är därför välkommen att skicka in din ansökan omgående. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund,  tel. 0709–605372.

 

  

Välkommen med din ansökan!