Interim Ekonomiansvarig för FJ- Gruppen i Hasslarp


FJ Group Sweden AB är moderbolag i en företagsgrupp som är verksamt inom fordonsindustrin. Verksamheten omfattar dels påbyggnader av lastbilar (body shop) till olika ändamål som tex dragbilar, grusbilar, och lastväxlare och dels tillverkning (industri) av komponenter och utrustning till byggnationsverksamheten såsom tex lådor, tankar, stag, stativ mm. FJ Gruppen startades 1991 av Fredrik Johansson och har sin verksamhet i Hasslarp utanför Helsingborg. Vidare finns body shop/ påbyggnadsverksamhet i Halden, Norge och St. Petersburg – Ryssland, där det även finns en anläggning för tillverkning av komponenter mm. Marknadsmässigt har gruppen starka relationer med såväl Volvo som Scania och MAN och levererar dels produkter till kundernas industriverksamhet dels påbyggnationer till de olika återförsäljningsnäten. FJ Gruppen har egna konstruktörer och bedriver en aktiv produktutveckling och har idag ett starkt och brett produktsortiment. 


Gruppen, som omsätter ca 60 MSEK totalt, behöver nu förstärka organisationen med en erfaren ekonomiansvarig på interim basis under 3 – 6 månader med start omgående


Du erbjuds en kvalificerad och varierande tjänst i Hasslarp, norr om Helsingborg

Några av dina arbetsuppgifter:

  • löpande redovisning och periodbokslut för gruppens ca 10 bolag
  • kvartalsredovisning för gruppens bolag, – moms, intrastat och SCB
  • budget, prognos och kalkylarbete
  • löpande betalningar, factoring och likviditetsplanering
  • ansvar för personaladministration och löneredovisning (outsourcad)
  • kontakter med finansiärer, försäkringsbolag och myndigheter och rapportering till desamma
  • arbetsledaransvar för ev 1-2 personer


Dina kvalifikationer

Du har högskoleutbildning, civilekonom eller motsvarande samt några års erfarenhet från redovisning – erfarenhet från koncernredovisning är meriterande. Gärna erfarenhet av Fortnox.

Du är strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga. Du är självgående och analytisk och kan planera och organisera ditt arbete i god tid.

Tjänsten är på heltid med start omgående.

I denna rekrytering samarbetar FJ Gruppen med Standby Workteam. Vi rekryterar löpande och du är välkommen med din ansökan snarast via länken nedan. För mer information kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, 0733 763 988.