Solenis är en ledande global tillverkare av specialkemikalier med fokus på att leverera hållbara lösningar för vattenintensiva industrier. Företagets produktportfölj innehåller ett brett utbud av vattenreningskemikalier, processhjälpmedel, funktionella tillsatser samt toppmoderna övervaknings- och kontrollsystem. Dessa tekniker används av kunderna för att förbättra driftseffektiviteten, förbättra produktkvaliteten, skydda anläggningstillgångar och minimera miljöpåverkan. Företaget har sitt huvudkontor i Wilmington, Delaware, och har drygt 40 produktionsanläggningar strategiskt belägna runt om i världen. Svenska kontoret med ca. 100 anställda ligger på Råå och 2020 omsatte den svenska verksamheten över 200 MKR. Läs mer på www.solenis.com

 

 

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

 

 

Processingenjör till Helsingborg

 

På Solenis förstår man att anställda är företagets största tillgång. Det är därför det erbjuds många möjligheter för professionell utveckling. Är du intresserad av att arbeta för ett företag i världsklass och tycker om att lösa komplexa utmaningar, är detta jobbet för dig!

 

Några av dina ansvarsområden

  • Att ha kontroll över den dagliga driften i produktionen
  • Utarbeta lokal dokumentation, instruktioner och rutiner
  • Att kontinuerligt delta i förbättring av befintliga processer ur arbetsmiljö-, kvalitets-, miljö- säkerhets-, kapacitet- och kostnadssynpunkt
  • Att programmera och konfigurera processdatorer
  • Att delta vid anpassnings- och optimeringsarbete för tillverkning av nya produkter (lab och fabriksförsök), samt tillse att koordinationen mellan produktionen och produktionslab fungerar
  • Att utbilda, träna, motivera och engagera personalen
  • Att ansvara för processoptimeringar inom sitt område

 

Din bakgrund

Du som söker är troligen civilingenjör inom kemiteknik med processteknisk inriktning eller motsvarande. Du får gärna ha erfarenhet från produktionsteknik och produktionsutveckling och god datorvana. Dina kunskaper i engelska och svenska är utmärkta både i tal och skrift. Då företaget kommer att migrera processdatorsystem, är erfarenhet eller kunskap kring Delta V och processtyrning ett stort plus.

Som person är du drivande, kreativ och flexibel. Du är van att ta ansvar och har lätt för att arbeta självständigt och ta egna beslut. Du har en analytisk förmåga och gillar problemlösning. Du är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Tjänsten är en projektanställning fram till augusti 2022 med stora möjligheter till fastanställning. Start omgående och placering i Helsingborg.

I denna rekrytering samarbetar Solenis Sweden AB med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken. För mer information om tjänsten kontakta gärna Lars Olsson, Standby Workteam, tel 0721-651809.