AB Karosseritillbehör (Abkati) grundades 1929 och är en av landets ledande importörer och distributörer av komponenter och detaljer för kommersiella fordon och off-road-maskiner. Företaget har ca 60 anställda med huvudkontor och lager i nya fräscha lokaler i Malmö/Arlöv. Abkati tillhandahåller ett av marknadens största utbud med över 8000 artiklar av i första hand tillbehör till tunga fordon från 3,5 ton samt fordon och maskiner inom skog och lantbruk. Abkati är en del av Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 110 bolag i ca 30 länder, med en omsättning på ca 1000 MEUR. Läs gärna mer på www.abkati.se

 

 

 

Operativ Inköpschef till Abkati i Arlöv

 

 

Har du erfarenhet av operativt inköp, drivs av utveckling och vågar utmana invanda mönster? Vill du arbeta som Operativ Inköpschef i en expansiv organisation med korta beslutsvägar? Då är detta kanske ditt nästa steg i karriären!

Du ansvarar för att driva och utveckla företagets inköpsavdelning och bidra till verksamhetens planering och lönsamhet. Du verkar aktivt för att alla delar i Abkatis arbetsmiljö hanteras på ett korrekt sätt samt är du en förebild för de anställda när det kommer till företagets värderingar. I din tjänst ligger även ett arbetsmiljöansvar och personalansvar för 5 inköpskollegor. Du rapporterar till företagets VD.

 

I dina ansvarsområden ingår bl.a:

 • Verkställa anmodade köp genom att fördela dessa mot gällande inköpspriser och i förekommande fall ramavtal genom skriftlig inköpsorder
 • Upprätthålla artikelregister inklusive transaktionsregister
 • Bevaka ordererkännande
 • Boka och kontrollera leverantörsfakturor mot inleveranssedel
 • Sköta leveransbevakning samt kvalitetskontroller
 • Vara delaktig i hanteringen av reklamationer, garantiärenden och eventuella tvister
 • Utveckla och implementera instruktioner, processer och policyer för inköp
 • Leda utvecklingen av organisationens malldokument, standardavtal och andra inköpsverktyg
 • Granska, utvärdera och godkänna specifikationer för inhämtande av anbud
 • Leverantörsbedömning, -uppföljning och -utveckling
 • Ansvara för att dokumentation kring miljö (RoHS-direktivet och REACH-förordningen) och kvalitet uppdateras och görs tillgängligt

 

Din bakgrund

Relevant utbildning inom inköp / logistik / ekonomi samt flera års erfarenhet av inköp. Du är en bra ledare med bakgrund från industrin. Tekniskt intresse och god förhandlingsvana. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har mycket goda datakunskaper. Företaget jobbar idag i Visma Business.

 

Din personlighet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du är trygg i dig själv och en god ledare och lagspelare som är lyhörd och kan få ihop teamet. Du är strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du löser problem snabbt och kreativt med hög kvalitet och har lätt för att prioritera.

 

Om tjänsten

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö. Tillträde efter överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Abkati med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och du är välkommen att skicka in din ansökan omgående. För mer information om tjänsten kontakta gärna Karin Dahlin, tel. 0733 763 988.

 

 

Välkommen med din ansökan!